Fázós őszi pihenés…

Már vagy két hete nem horgásztam, ideje kikapcsolódni bár amiket ír az időjárás jelentés, több mint ijesztő, de most mindegy nagyon nem számít. Előbb péntek délután bevásárlás, szerencsére a híres nagynevű multi úgy működik, hogy az előtérben a sok butik között éppenséggel horgászáruház is van így lesz csali másnapra, na meg ami kell otthonra az is megvéve.

 

Hideg van, már a téli ruhák rajtam csendesen gurulok a partra és rakom ki a minimális felszerelésemet, se láda, se rakó semmi különleges mindössze néhány horgászbot meg egy szék. Hatalmas a csend semmilyen halugrás nincs, bár gondolhattam volna, otthon az aranyhalaknak sem volt kedvük enni a kistavunkban, meg csak köszönni sem jöttek oda hozzám… Lássuk akkor mi a terv?

Egy matchbot jobbra vékony zsinór apró horog érintőre állítva és meglátjuk, egyenesen meg egy hosszú előkés felszerelés lesz bedobva. Monoton megszokott mozdulatokkal etetek, nem nagy kosárral tíz dobás aztán még kettő dobásnyi vaníliás aromába áztatott csemege kukorica is megy be desszert gyanánt. A csend továbbra is marad, csak én elmélkedek magamba és pihenek. Valahogy az átlagtól jobban elfáradok manapság a sok ügyféltől, vagy az lehet az oka, hogy egyedül én csinálom azt a szakágazatot a kormányhivatalnál? Akár az is lehet, de módfelett fárasztó melóvá válik egy idő múlva a tanácsadás, ügyfelezés és ellenőrzés, most jó mert csend van és nem kérdez senki engem, igazi csendterápia van ma.

A matchbottal fogok egy kis kárászt, de más nem jön rá így kitessékelem az úszós felszerelést, inkább lesz bent egy method is, hátha… A hosszú előkés feeder elkezdi termelni a kárászokat, úgy látom tetszik nekik a piros-fehér csali. Akkor lássuk mi fog történni ha vaníliás kukorica lesz a horgon? Hamar megkapom a választ alig tudom lecsendesíteni a pikkelyes pontyot, nagy ramazurit csinál az biztos. Gyors fotó, mehet is dolgára, próbáljuk újra az előző variációt.

Úgy látszik ez az ötlet bevált megint fárasztok, de most tükörponty jelentkezik.

Ezután megérkezik a pontyóvoda minden tagja és kispontyok következnek, no meg kárászok de nem érik ám egymást a kapások, mindent rezdülést ki kell ülni, ez a nap ma ilyen. Eközben őrületes hidegfront nyargal Debrecen felé és ezt jelzi is a rosszabbik lábam, nem kicsit…

Most akkor tuningolok egy kicsit a methodon, csalit változtatok és aromázok is, hátha fogósabb lesz a víz alatt a kínálatom.

Úgy tűnik igen, mert fárasztok szinte pár perccel a bedobás után elkezdett hajolni a bot és igenis pikkelyes ponty nyargal a zsinór végén, míg meg nem szákolom.

Egyre jobban fúj a szél és csepereg az eső, a beígért változás megérkezett jobb lesz összébb pakolni, bár ilyen minimál cuccal nem is olyan nehéz.

A methodot elhúzza még két ponty, szerencsére jól megdolgoztatnak, nehogy elfelejtsek már horgászni, így jól telik napom. Mire tényleg elkezd zuhogni az eső, kocsiba ülök és indulok haza, jó nap volt ez és sikerült kicsit kiüríteni a fejben lévő lomtárat így könnyebb lesz kezdeni a holnapot…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...