Családi Nap és Horgászverseny Kadarcson…

Kellemes hétvégén vagyok túl és igenis egy jó közösséget kellett látnom egy gyönyörű tó partján. Végül is a Kadarcsi tó egy szép és hatalmas kihívásokkal teli víz, amivel szerencsére már megismerkedtem.  Most a közösség megismerése következett, hiszen itt minden évben megtartásra kerül egy Családi Nap természetesen horgászversennyel egybe kötve. Erre a rendezvényre kaptam meghívást nem is egy embertől, szóval többszörösen meg lettem invitálva egy pecára és egy jó ebédre utána.

Így utólag is nagyon köszönöm a meghívást tényleg igazán jó kis rendezvény kerekedett ki, szombat reggel. A versenyt megelőzően egy pontytelepítés (4.531 kg!!!) zajlott le és ennek eredménye hosszú távon meg fog mutatkozni a tó élővilágában, de hisz ezt mondanom sem kell, mert amikor tehetem itt horgászom és bizony jó horgászataim szoktak lenni. A Kadarcsi tó telepítései meghatározott telepítési terv szerint zajlanak, így a 2016. 05. 30. napján történt telepítést még az őszi telepítés is követni fogja, valamint compó is fog kerülni hamarosan a tóba.

Kezdődjék hát a sorsolás, amikor is mindenki kap egy stéget, amit a telek tulajdonosa bocsát a versenyző rendelkezésére és meg lehet mutatni, mit tud fogni egy versenyző 9-12 óráig.  El is kezdődött a megmérettetés és kezdődhetett a verseny. Az ifjú fiatal titánok a tó elején horgásztak a felnőtteknek jutott a tó többi része.

A nap elkezdte az útját az égen és a tó megmutatta a legszebb képét, amiért oly sokan szeretnek itt pihenni… A fogások hullámzóak voltak, hol egymásután  jöttek a pontyok, hol épp nem ettek gondolták a pontyok majd csak délután, lehetőleg a verseny után, de mindegy is nem is ez a lényeg, hanem hogy olyan helyen legyen az ember, ahol igazán jól érzi magát.

Mire eljött a dél, a verseny is véget ért, lássuk hát a végeredményeket:

Felnőtt kategória:

  1. Minegász Sándor 17,87 kg

 2.Madarasi János   13,85 kg

3.Kopjáry István   12,95 kg

Ifjúsági kategória:

  1. Veres Dávid 10,80 kg

2.Bereczky Csaba 10,30 kg

3.Tanyi Ádám 9,85 kg

Gyerek kategória:

  1. Kelemen Erika 12,55 kg

2. Kerékgyártó Kincső  7,50kg

3.Kerékgyártó Márton 5,50 kg

A Kadarcsi Családi Nap és Horgászverseny történéseit ezen a videón meg lehet tekinteni:

A versenyt támogatta a DREAMFISH horgászbolt.

 

Minden helyezettnek gratulálok és a kitűnő gulyás leves íze tán még most is érződik, olyan finomra sikerült!

Harangi Csaba

A régi blog ...