Az első

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Furcsa cím kedves olvasó tudom és nem is rólam van szó, még véletlenül sem. Ritkán hangzik el már manapság ez a szó, a világ forgása felgyorsult, már nincsenek első alkalmak, mindenki csak megy előre és nem figyel a másikra, de szerencsére én tudok lassítani is és pont ezt teszem, egy kávé mellett hajnalban lassítok és egy gitárosról írok..

 

Kíváncsian figyeltem, amikor először vagy 6 évvel ezelőtt a kezébe vette első gitárját, még tanárja se volt, de pengetgette a húrokat, videokat keresett a neten, de a lényeg gitározni akart a fiam. Félve kerestem tanárt, csalódottan tettem le a telefont mikor megtudtam, hogy az egyetlen debreceni rock suliba se veszik fel… Aztán találtam egy szimpatikus hirdetést és egy szimpatikus embert, talán a sors akarta így, de olyan jó kezekbe került a gyerek, hogy talán sosem tudom eléggé meghálálni Enyedi Sándornak ezt a sok áldozatos munkát.

Persze vannak életet meghatározó dolgok is és bizony nem lehet elmenni mellette, de nem ám! Én bizony a fiammal elmentem egy gitárpárbajra ( a 4 legjobb magyar gitáros előadása) és szerintem itt el is dőlt örökre hogy gitározni fog Dominik. Köszönet annak, aki az asztalomra tette anno akkor a kis plakátot, talán olvasol engem…

A hangszeren a húrok elkezdtek szépen szólni, már hang is jött ki rajta és elkezdődött egy folyamat, ami azóta sem áll meg, ez a zene szeretete gitáron át…

Egyik gitár jött a másik után, néha míg a számítógép előtt ültem, valóságos kiskoncertet hallgathattam, míg a Dominik fiam gyakorolt, bizony élő zene járt mindig nekem. Megérkezett az elektromos gitár is és az is megtörténhetett hogy Santana: Európa című számát hallhattam a szobájából élőben. Ezek megfizethetetlen élmények.

Eljött az én munkám ideje is, mert kaptam a Tanítványtól és a Mestertől egy zenei alapot és neki kellett állnom szöveget írni hozzá és bevallom jól is sikerült, így el lehet mondani van saját szám is..

Végre adódott egy lehetőség egy fiatal bandának szólógitáros kellett, de az én Dominik fiam még nem tette sosem mérlegre magát zenei téren, itt volt a hát a lehetőség és élt vele. A Midway Rock Band gitárosa lett és tényleg megvolt az első koncert is és már ide is sikerült szöveget írnom, szóval valahogy én is belefolyok az alkotásba.

Az ilyen elsőkért érdemes élni és élni hagyni magunkat. Jó érzés volt egy klubban állni és tudni azt, hogy a szólógitáros srác az én fiam és hallgatni a hátam mögött a megjegyzéseket, mikor egy-egy komolyabb szóló megindul és figyelni az elismerően bólogató embereket, alig tudtam magamban tartani, hogy megszólaljak és mondjam, az ÉN FIAM!!

Maradtam csendben és inkább mosolyogtam, ezt is megértem.., ja igen és köszönöm Fiam!

A régi blog ...