Kadarcsi télűzés…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Meglepődve tapasztalom, hogy Magyarországon egyszer csak eltűnt a tél, pedig volt még itt ahol én lakom folyamatosan -13 fok is, de most ennek vége. Kicsit értetlenül kattintgatom a számítógépet, majd beismerem mostanában nem lesz fagy sem… Akkor irány Kadarcs, mostanában ezt szerettem volna a legjobban! Szóval, már indulnék, de még csak péntek van és egy-két ügyfél éttermét, büféjét, le kell ellenőrizni, de ennek is örülök mert mindenkinek rendben van mindene, jó ha látom munkám értelmét..

 

Szombat hajnal van, de azért nem indulok olyan gyorsan előbb szalonnás rántottát kell enni sok hagymával, eszünk és beszélgetünk, majd jólesően hallgatom hogy vigyázzak magamra, miközben elteszem a termoszt és a tartalék ennivalókat… Így elindulni is könnyebb, jóllakva ennivalóval no meg a szeretet szavaival, csak úgy suhan a kocsi.

Itt vagyok végre, de hiányzott ez a kadarcsos érzés, amikor azt mondja a tó: Nem tudod mit adok ma, de te csak horgássz ember! Úgy lesz… Egy hosszúelőkés felszereléssel készítek egy etetést, persze piros etetőanyagot keverek, az eper íz zamata szinte lebeg a szélben, köszönöm Tank Carp Produkt a teszt-anyagot, ami annyira bevált, hogy mostanában csak ez van nálam.

Egy bodorka teszi tiszteletét, íme itt az igazi tél katonája a bodri, örülök. Akkor folytassuk, de nem jelentkezik több halacska így várok, csak monoton, megszokott ritmusban ismétlem a dobásokat, nem adom fel az ütem az legyen meg, ha van hal, ha nincs, mert egyszer lesz eredmény is, ez örök szabály.

Közben egy methodos felszerelés elkezdi a halkeresést, próbálkozok távolra, röviden is mindenütt csak szépen fokozatosan, legyező alakban minden hely sorra kerül. Egyelőre methodos eredmény nincs, de ehhez képest a keszegező beindul és megérkeznek a keszegek. Kellemes kis rezgős kapásokat produkálnak és az előkehosszt a kedvükért 80 centire kellett növelni és így már akadnak is ám, nem csak kapnak.

Megérkezik az orkánerejű szél is, így aztán sok ruha ide vagy oda, behatol a csontomig is a hideg, fázom ez a szemből fújó nyugati szél nem az igazi. Bárcsak idefújna egy pontyot is már végre… Kívánságom meghallgatásra talál, tényleg kapás a methodon és tényleg ponty van rajta. Izgatottan fárasztom és szákolom, itt az idei első pontyom, de örülök.

Még jelentkeznek kapások a pelletért, fogok dévérkeszeget is vele, de szép lassan kellően kihűlök, tehát ideje hazaindulni.

Elégedettem pakolok össze, fogtam keszegeket, fogtam pontyot, teszteltem etetőanyagot és minden működött, szóval ez egy jó nap volt. Köszi Kadarcs, hogy megkezdtük a pontyfogást idén!!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...