Kellemes október végi peca

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Napsütéses időt ígér szombatra az időjós és szerintem legyen igaza neki, egyszer csak el lehet találni azt a jó időjárást, ha máshogy fogalmaznék nekem is jár a jó idő kérem! Még sötét van amikor elindulok, de mire kiérek a Kadarcsra, már felvirrad a két ismerős őr mosolyog, félszavakból is megértjük egymást, utamra engednek és elindulok a kiválasztott stégre.

 

Szépen elterül a pára a víz tetején, olyan mint egy paplan, ami csak takargatni akarná a vizet és jelezné, benne vagyunk az őszbe rendesen, hideg van már… Ezt mondani sem kell, csontig hatol a hideg, bármennyi ruha is van rajtam. Akkor ma nem etetünk, csak célzottan horgászok egy erősen halas rákos keverékkel scopex aromával bolondítva, mára ez a terv, bárki bármit is mondana a hidegvízi pecáról, én nem könyvből horgászom.

Előbb  a megszokott dőlő bója a cél, de hamar rájövök nem ott lesznek a halak, így kereső horgászatot folytatok. A hosszabbik Royal feederrel szépen megdobom a másik oldalt, szerencsére ülve erőlködés nélkül, ezen magam is csodálkozom mire képes ez a bot egy 40 grammos method kosárral. A rövidebbik ugyanilyen bot középen keresi a halat, amit aztán meg is talál mivel rendesen el is görbül a spicc és egy kövér kárászt fárasztok, meg-meg szólaló fékkel. Örülök, hogy lett kapás és annak is, hogy a csali színe is meg lesz mára, háromból eltaláltam, narancs nem nyert, sárga nem nyert, fehér nyert, arról ne is beszéljünk, hogy vajsavas illatú...

Ellepnek a kárászok, pedig Makó Feri bácsival beszéltük mennyire elfogytak, valószínű a nagy harcsák rendesen megtizedelték az állományt, azért most esznek egyik-másik a könyökhajlatomig ér, ha kézbe veszem!!

Most a távoli bot elfüstöl rendesen és már itt is a hátulütője ennek a nagy távolságnak, hát a szemben lévő stég alá megy a nem kicsi ponty és leakad, ez gyors volt, nem baj lesz másik.. Pontyok helyett a dévérkeszegek szórakoztatnak, de ebben az őszi napsütésben nagyon jól érzem magam mint mindig Kadarcson, mert ez a víz mindig ad valamit…

Most nagyot bólint a hosszabbik bot és végre remélhetőleg ponty a kárászdömping és keszegkergetés után. Tényleg az és már a stég előtt van, meg is szákolom, egy pikkelyes ponty kapta be a csalit. Szép befejezése a mai napnak, mivel igen sok dolgom van még otthon. Azért egy jó peca után mindjárt könnyebben megy az otthoni tennivaló bármennyi legyen is az.  

Nagyon köszönöm Kadarcs, megint egy élménnyel gazdagabb lettem és ilyesmit pénzért nem lehet venni…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...