Első forduló a Hobbybolt Páros Kupán

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Jónás Öcsi ötlete miszerint legyen egy olyan páros kupa, ahol a páros egyik tagja feederezik a másik meg úszózik, nagyon is jó volt.  Mivel én is részt vettem a versenyen elmondhatom, jól éreztem magam mivel két különböző módszer is versenyzett egymással, teljesen máshogy kellett felfogni a megoldandó feladatot a pároknak.

 

A helyek kisorsolásra kerültek, mindenki a saját maga szakterületére készült az úszósok rakóst készítettek elő és matchbotok sorakoztak egymás mellett számolatlan. A feederesek, már mérték a távolságot hány méterre fognak horgászni és milyen hosszú előkével, de például bőven készültek method kosárral is, hátha bejön a ponty verseny közben…

A verseny előtti áldomás ivása megtörtént (többször is)majd elhangzott a dudaszó és a botok belendültek. Előre lehetett borítékolni, az lesz a győztes ahol a páros mind a két tagja jól húzza a halat.

A pálya végén Hajdú Tamás és ifj. Hajdú Tamás művelte magas fokon a halfogást, de a pálya másik vége is beindult Balogh-Váradi duónál igen sűrűn járkált a rakó ki-be. A verseny közben keletkeztek kapástalan időszakok is, de a fogás nagy része kárászból állt.

Sok horgász rendkívüli módon ráérzett a matchbotra és folyamatos fogásokat produkálva jól haladtak a dobogó felé. A feeder bot se volt rossz, én legalábbis úgy éreztem a kezemen, nem lesz rossz a vége, csak hát nem mindig esznek ám a halak, csak ha úgy kínáljuk a csalit ahogy szeretik.

Elérkezett a vége a versenynek, lássuk az eredményt:

  1. hely: Hajdú Tamás és ifj. Hajdú Tamás
  2. hely: Balogh Attila és Váradi Kristóf
  3. hely: Dankos Tibor és Fekécs Zoltán

Mindenkinek gratulálok és 2016. május 15-én Pródon találkozunk a HOBBYBOLT PÁROS KUPA 2. fordulóján!

Harangi Csaba

A régi blog ...