Biczókerti pontyok társaságában

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Szombat van és csendesen zötykölődik a Skoda, megyek a szomszédba horgászni elvégre én is itt lakom nem messze, most pedig jól fog esni egy kis csend no meg némi fékrecsegés. Hamar megérkezem, majd megkeresem a kiválasztott beállót és amit szerettem volna az a bizonyos csend már meg is van.

 

Lássunk valami okosságot akkor, középre nyílegyenesen készül egy jól átgondolt nagy mennyiségű alapetetés halibut-scopex ízesítésű etetőanyaggal közzé vegyítve apró szemű etetőbojlik. Gépiesen dobálok és igyekszem pontosan célozni szépen egy helyre elkészítem az etetést, olyan jól beáll a kezem a dobásra hogy éppen csak rándul a zsinór a klipsznél, amikor csobban a kosár.

A másik feeder bot az csak keresgeti a halat, azzal próbálkozok majd mindenfelé. Mire bedobok prominens kis társaságom lesz, egy egész kacsa család érkezik szorgalmas kiskacsákkal tarkítva, akik aztán nem félnek tőlem, mondhatni testközelből együtt horgászunk ma. Nagyon csábító nekik a lehulló kukorica, etetőanyag maradék, szinte összevesznek a botok alatt a parton, mókásak.

Csendes várakozás kezdődik és minden mozdulatlan, most kikapcsolok teljesen igyekszem pihenni egy kicsit, azt hiszem el is szunnyadok a  székemen, de egy hangos fékrecsegés felébreszt. Az igen elindult az egyik feeder bot, úgyhogy fárasztással kezdődik a valódi peca, egy pikkelyes ponty jelentkezett be.

Örülök, hogy halas a kezem valószínű beért az etetés, pontosan dobok ugyanoda vissza és alig áll be a zsinór már húzza is valami a botot. Most keményebb versenyzővel van dolgom, nem is igazán tudom olyan könnyedén megemelni a halat, meg kell várni míg elfárad a tükrös és csak ezután tudom szákolni.

Időközben míg a matracon a hallal vagyok elfoglalva, a másik keresőbotom is elindul önálló útjára még jó hogy a gyorsfék ki van lazítva, így aztán még egy tükörpontyot fárasztok.

Felgyorsultak az események, jobb lesz egy bottal horgászni mert megtörténhet hogy egyszerre két bot hajlik el így a 3,60 botom pihen a parton letámasztva, a 3,90-essel pedig középre a nagy etetésre horgászom. Jól is teszem, hogy így döntök, mivel most nem is tudnám leírni mi történik, hiszen minden bedobás után ponty van a horgon ez egy olyan jó tíz darabos sorozat, bedobás fárasztás, bedobás fárasztás…

Mire délelőtt lesz el is fáradok kicsit, de a halak is mert elcsendesedik minden, legalább most már bedobhatom a másik botomat is. Iszonyat jó volt ütemre pontyozni, izgalmas nagyon  jó állománya van a tónak az biztos és húznak mint a tank, vicces amivel fogtam őket és horgászom mind a Tank Carp Produkt terméke, tankok, tankkal…

Most már jobbra horgászom és új etetést készítettem egész a közel egy kis öbölbe dobok be és onnan fogom a halakat, bár nem is könnyű őket kifordítani innen, de a By Döme Royal feederbot az égvilágon mindent megold hajlik és hajlik és hajlik. Mire délután lesz, vége a napnak összesen 15 pontyot fogtam és igen jól éreztem magam, a felszereléseim jól vizsgáztak, szépen tartották a halakat.

Az halibut-scopex etetőanyag és pop up termékek is bizonyították leendő létjogosultságukat a piacon. Nagyon köszönöm Gábor, hogy ilyen szép állományt hoztál össze ebbe a tóba ez egy jó szombati nap volt, ami fölülírta minden várakozásomat.

 

Harangi Csaba

A régi blog ...