Egy őszi lazulós-főzős peca
Eljött az ősz és én kiváltképp szeretem ezt az évszakot, mert jól esik a már csípős hideg hajnal érzése, a sárguló levelek, a vonuló darvak látványa ez mind-mind együtt jó. Most mosolygok is, mert Tibi kollégámért megyek, hiszen együtt fogunk horgászni régen is így volt, de most felfrissítjük a dolgot, meg hát nem is dolgozik pont ott ahol én, de azért még kollégám, na meg horgásztársam is.
Hamar megvan a napijegy, megérkeztünk Látóképre és megállapítom igen rég jártam itt, ebben az évben szinte kizárólag folyóvízen horgásztam, elszoktam a kényelmes pecától az biztos. Most elég szeles egy idő van, de legalább nem esik az eső és bizony hoztam turista gázfőzőt is és lesz meleg ebédünk is.
Lássuk akkor a halakat, megbeszéltük, hogy most mindketten methodozunk szóval ez a módszer kerül ma használatba. Jelentkeznek is a keszegek szerencsére ízlik nekik a pellet amit kínálunk, már unatkozni nem fogunk az biztos. Na nem olyan sűrűn van kapás mint nyáron, de ha türelmesek vagyunk el-el hajlik a botspicc és szép keszeg az eredmény.
Lassan dél lesz és sokat beszélgetünk van miről az biztos, jókat mosolygunk az őszi napsütésben most kiegyenesednek a már gubancos idegszálak. Ideje ebédelni, szóval ebben a nagy szélben a horgásszék lesz a szélfogónk és így kapcsoljuk be a gázfőzőt. Finom szaftos paprikás krumpli az ebéd kolbásszal és puha kenyérrel, lehet ennél finomabb valami? Nem hiszem… Ami azt illeti alig marad belőle, jó az étvágyunk mindkettőnknek.
Délutánra azért átszerelek hosszú előkés keszegező felszerelésre, ezt ki nem hagynám és azért is fogok így is keszeget meg hát mégiscsak kóstolják már meg a saját tenyésztésű gilisztámat.
Eltelik a nap mára, összepakolunk és megbeszéljük ezt ismételni fogjuk mindenképpen, mert jól éreztük magunkat.
Harangi Csaba