Lezajlott az I. Pontyfogó Kupa a Tüskeváron

A Tüskevár horgásztavon, először került olyan verseny megrendezésre, mely halfajtára van korlátozva, tehát jelen esetben egy Pontyfogó Kupa vette kezdetét. Természetesen oka is van ennek a korlátozásnak, hiszen a gyönyörű dévér állomány könnyen sérül még a verseny haltartóban is, így ezen a jeles napon kizárólag a ponty és az amur számít.

 

Elmondható, hogy a verseny nemzetközi hiszen Romániából is jöttek versenyhorgászok. A feladat nem egyszerű, hiszen mind az etetőanyagnak, mind a csalinak olyannak kell lennie, hogy darabos pontyok vegyék azt fel. A verseny elkezdődött és hat óra volt arra, hogy a versenyzők megmutassák mit tudnak.

Már a verseny elején egyszerre öt rakós bot is belendült a feeder  és match botok mellett, keresve a pontyokat, amurokat.

Jómagam is így gondoltam és feszülten vártam és vártam, de bizony 11 méteren nem történt semmi az én helyemen, a jól elkészített pontyos etetést, időről időre ott kellett hagyni és feeder bottal nagy távolságot kellett horgászni.

Persze a pálya végéről az elejére nem lehet látni, csak találgatni tudtam, melyik versenyző milyen módszert alkalmaz. Minden esetre voltak fogások, de az én jobbos szomszédom Bíró József igencsak jó súllyal várhatta a verseny végét, bár én sem panaszkodom ebben mai kapástalan időszakban mégiscsak összejött néhány szép ponty feeder boton.

A versenyen való kitartást és módszerhez való eredményes ragaszkodást legjobban jellemzi, Mészáros Laci esete, aki addig-addig várt a rakós boton, míg több mint 10 kiló pontyot fogott, két halból mérve!

Igaza van, én már a verseny végére nem is rakóztam, pedig lehet kellett volna kitartani.

Lássuk a végeredményt:

Első helyezett:       Bagosi Roland

Második helyezett:  Bíró József

Harmadik helyezett: Pop George

Mindenkinek gratulálok és meg kell, hogy mondjam nem is rossz ötlet. Jöhet a következő Pontyfogó Kupa Dankos Tibi!

 

Harangi Csaba

Fotók: Bojtor Ilona

A régi blog ...