Kezdjük meg az évet, barátok közt

Eljött az új év és vele együtt a jó idő is, hisz bármily hihetetlen az időjárás jelentés tavaszi időjárásokat ígér. A kocsi szélvédőjét nem kell kapargatni és nyitott kigombolt kabátban sétálgatnak az emberek az utcán 2018-ban.. Akkor talán kezdjük is az évet horgászat szempontjából, irány a Kócos tó!

 

Utoljára nyáron láttam ennyi horgászt hódolni a hobbijának egyszerre, a Kócos tó 2018. január 6. napján majdnem telt házzal üzemel, olyan sokan döntötték el hogy ma peca lesz. Én is lesétálok a tó végébe keresek egy csendes helyet majd szép lassan felállítom a ládámat és megkezdem az idei horgász szezonomat.

Nem tudom még milyen lesz 2018 horgászata, néhány jó versenyen biztos részt veszek aztán majd meglátom hogy sikerülnek. Az én horgászataim gyakran felülírják a versenyzést, sokszor kell nekem a hatalmas csend, emberektől távol és ilyenkor menedékem a Tisza, az is lesz örökre..

Egy kapás zökkent ki a nagy újévi gondolkodásomból, egy kis aranyos keszeg a horgon, szóval dévérrel kezdem az évet? Jól van, nekem tetszik…  Akkor folytatom a közelebbi botra kapott a dévér pinkire, a távolabbi boton inkább fűszeres apró pellet van, hátha azt is elhúzza valami. Megérkeznek a barátok is jön a Tibi meg Zoli, Sanyi is gyűlik a társaság szépen.

Örülök, jó társaságban vagyunk mintha csak összebeszéltünk volna mi finomszerelékes horgászok. Elhajlik a távolabbi bot és fárasztok, szokatlan érzés hogy citerázik a fék nem vártam én ma semmilyen pontyot, de mégis itt van. Szákolom, fotózom, engedem vissza megvan az idei első ponty is, gyorsan ment.

Akkor ugyanaz a csali ugyanoda vissza, csak csapatban jár a ponty, hátha még ott vannak? Jól gondolom, megint fárasztok most egy kicsit szebbecske tükrös érkezett nagy örömömre. Szákolok most már olajozottan gyorsan nem holmi megfáradt horgász módjára, új év van és ebben az évben is ugyanolyan lelkesen kell horgászni, mint anno 3 évesen 47 évvel ezelőtt.

Kellemes érzés tölt el, fogtam keszeget megérkeztek a pontyok és megkezdtem az évet, jó hogy kijöttem, jó hogy itt vannak a haverok egyszerűen minden jó és én is haladok tovább az élet ösvényén tovább. Kapás a közelebbi felszerelésen, de nem igazán nagy mégis izgatottan veszem ki kézzel a pocakos aranyban pompázó halacskát és engedem is gyorsan vissza, némi kívánságot megfogalmazva magamban.

A távolban egy ismerős alak, mellette egy három éves kislány és jönnek hozzánk meglátogatni bennünket, érkezik Dudás Imi és kislánya Viktória. Azt hiszem így teljes a nap, persze igazi horgász kislány a Viktória, egyből kézbe fog egy kispontyot amit Zoli merít, ebből gyerekből horgász lesz, tagadhatatlan.. Árulkodó az a kéztartás, az a féltés, Apuka a gyerek már sokat tanult!

A kapások hirtelen megszűnnek és jön egy nagy csend, próbálgatjuk a módszereket, de csak eső hangját halljuk, nem baj nem adjuk fel! Végre újra visszatérni látszik a kapás, egymás után jön kárász, meg nagy-nagy örömömre nagy dévér!

Lassan ideje összepakolnom, nem sok cuccom van így nem lesz nehéz, de azért még elhajlik a bot és egy kíváncsi pikkelyes pontyot fogok épp hogy akadva, de megvan és ez a lényeg..

Akkor hát B.U.É.K. minden horgásznak!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...