Karácsonyi peca

Már nem is akartam ebben az évben horgászni, Zolival az évbúcsúztatást megtartottuk és ennyi volt idénre.  Mégis van egy kollégám a munkahelyen, aki szeretett volna karácsony előtt pár nappal horgászni, akár még pontyokat és kárászokat fogni… Nos, az évszakhoz mérten ez nem is olyan egyszerű, de mivel Debrecenben lakunk, van lehetőség átmenni Hajdúszoboszlóra és ott a meleg termálvízben horgászni egy jót.

 

Tibi beszáll a parkolóban és a frissen hullott hóban gázol a Skoda, szerencsére higgadtan tartom a kormányt és baleset nélkül parkolunk a strand hátsó bejáratánál, majd fizetés és pakolás a horgászhelyeinkre.

Két készséget veszek elő, egy hosszú előkés verseny feeder cucc, meg egy method felszerelés. Hamar bent vannak a felszerelések és várunk. A metsző hideg azért hamar bebújik a kabát alá és kezdődhet a didergés, pedig rengeteg ruha van rajtam, még a mozgásom is lassúbb a sok ruhától. Végre kapás és nagy meglepetésemre nem is kárász, hanem kisponty a vendég a horgon.

No, jól kezdődik és úgy tűnik a hosszú előkés felszerelés lesz a nyerő, de ez csak a saját véleményem, mert Tibi bizony már fáraszt valamit! Lássuk csak megyek segíteni és kiderül egy igazi karácsonyi pontyot fogott az én kollégám, nagy gratula neki!!

Ez a nap már nem is lehet rossz, hangulatunk feloldódik a hideg ellenére is és szerencsére a hosszú előkés etetésem beérik, de még mennyire hogy igen!! Persze tudom én hogy minden a részleteken múlik és a bekevert etetőm nagyon is jó szokott lenne, csak az előző pecáról kimaradt a vödörben, de működik tovább.

Kárászok jönnek sorban, szép ütemes pecám alakul ki, olyan mintha nyár lenne pedig majd megvesz az isten hidege! Tibi is fog kárászokat, de ő kizárólag method felszereléssel horgászik és szívesen fogna még egy pontyot. Egyelőre a következő ponty nem jelentkezik, a kárászok veszik át a nap főszerepét sok kapást produkálva.

Mire dél lesz a termoszból a forró tea elfogyik és tényleg hideg van már, nagyon is… Ideje lenne hazamenni, úgy is elég volt már ennyi mára, nem panaszkodhatunk. Volt egy ponty, beállt a rengeteg kárász és nem is lehetett unatkozni ma. Jó ki pecánk kerekedett itt ki, szóval még egy bevásárlási nap szombaton és vasárnap karácsony lesz!

ÁLDOTT BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Harangi Csaba

 www.horgaszfirkasz.hu ahol minden héten van, volt és lesz egy cikk..

A régi blog ...