Nagypéntek idején...

Mindjárt itt a Húsvét és pont Nagypéntek napja vagyon. Az időjárás nem egy álomszerű az esőcseppeket az ablaktörlő épp csak győzi, de az időjárás előrejelzés szerint majd jó idő lesz, állítólag… Vannak kétségeim, de a Kadarcson azért délelőtt csak kiszokott derülni az idő és kisüt a nap.

 

Megérkezünk és fázósan kell összehúzni a kabátot, aminek a résein bebújik a feltámadó szél. Mostoha egy idő van én nem bánnám hiszen igencsak egy „semminemszámít” horgász vagyok, de azért most ketten vagyunk, bár a természet szépségei hamar feledtetik a rossz időt. Egymás után kapom az ötleteket és már ragyogó esőcseppeket fotózom, melyek a barkán csücsülnek…

Lássuk azért a halakat is eső ide vagy oda, van elég ernyő meg ruha is szóval pecára fel. Nem igen van kapás elkeseredem valamelyest, de azért próbálkozom különböző módszerekkel, de újra és újra rá kell jönnöm még most sem fognak kijönni partközelbe a halacskák.

Akkor megint dobjak messzire és ott lesznek? Jó, új etetés új kiakasztás és várakozás majd reggelizés közben jönnek egymás után a keszegek. Valami beindult végre megvannak, bár most pontyot is szeretnék fogni. Mire közeledik a dél végre a nap is kisüt és ez a meleg időjárás meghozza nekünk a pontyot is, így aztán fárasztani kell bár elég sanszos a leakadás, mivel nem methodozok, hanem hosszú előkés feeder felszerelésem van pici horoggal. Azért csak meglesz az a szép pikkelyes ponty, már a tartóban piheg.

Mégiscsak kisütött a nap és igenis fel lehetett töltődni, hogy az életben minden menjen tovább és sikerüljön is, bármilyen akadályt leküzdve együtt…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...