Egy kicsit másabb technika…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Kíváncsian várom a mai napot, bár az időjárást nézve sok halat nem várok, de most mindössze kipróbálni akarok egy módszert, amit egy horgásztársunk feltett a közösségi portálra és nekem nagyon megtetszett. A csomagtartóban mikropelletek és PVA zacskók várják a sorukat, most etetőanyag nélkül ólommal horgászok majd, sok pelletet bejutva PVA zacskóval, de csak ha nem fagyott be a tó!!

 

Megérkezem, a félelmem jogos volt, mert tényleg fagyott este, de csak bepillézett a víz nem fagyott be egyelőre. Akkor lássuk csak egy 30 grammos ólom szükséges, no meg száraz kéz ezért aztán jól megtörlöm a kezeimet és egy szintén száraz edény, amiben pellet keveréket készítek.

Most előveszem a PVA zacskót és egy keveset rakok bele, majd belekerül a az ólom a csalizott horoggal, aztán telerakom pellet szemekkel a mini zsákot. Végül pedig benyálazom az ujjam és megtekerem a kis zsák száját így úgy is marad ahogy szeretném, mivel kicsit oldódik a nedvességtől a zacsi szája ezért aztán rágyógyul a műanyag beépített gubancgátlócsőre. Bedobás és 50 méterre repül a kis ajándékcsomag, aminek az oldódása szűk egy percen belül, meg is történik.

Most várok és nagyon szeretném ha lenne kapás, de egyelőre már ennek is örülök hogy bedobtam. Színes pellet kavalkád a víz alatt van, na meg rángatózik a spicc is végre, bár nem akadt meg bevágás után, de legalább mehet a következő kiscsomag befelé.

Persze természetesen pontyot várna az ember, de örüljek ha van kapás, nehogy pontyot reklamáljak. Szóval keszeg a horgon és örülök neki, mivel felvette a pelletet. Akkor hát folytatom és a mikropelletekre odajönnek a dévérek, de nap fénypontjaként még egy nagy kárász is megrecsegteti a féket.

Igazság szerint, ilyenkor az olvasó izgalmas küzdelmeket vár és nagy halakat, de én most ilyen élményben nem részesültem, de elmondhatom fogtam halakat, volt kapásom és egy új módszert megtanultam. Több mint valószínű mindig lesz nálam mikropellet és PVA zacskó no meg az alábbi Matrix eszközök használata eléggé megkönnyítette a módszert és annak későbbi továbbgondolását:

A régi blog ...