Egy csendes szombat…

Már egy ideje felkeltem, de csak horgászfelszereléseimet próbálom berakni a kocsiba, időszerű lenne nekem is horgászni ez idáig csak a gyerekeket oktattam a horgásztáborban.  Egy pár doboz kukorica, egy nagyobb mennyiség a giliszta tenyészetemből, egy jó keverés a Tímár Mixből, botzsák, szék, majd indulás.

 

Megérkezem és be is dobok, de sehogy sem találom a halakat, legfeljebb ugrálnak, de hogy ennének azt nem hinném, mivel mozdulatlanok maradnak a spiccek. Cserélgetem a csalikat, de a lelkesedésem is lelohad, nem igazán sikerülnek az ötletek, továbbra sincs hal… Néhány keszeg érkezik, de ezen kívül semmi más hal nem teszi tiszteletét nálam.

Ideje lesz újragondolni a pecát és újratervezni mindent és rendezni soraimat, órák óta nem fogok semmit, de olyan össze-vissza horgászok mint egy kezdő. Na szóval először is választok egy új helyet egy fa alatt, másodszor a method felszereléseket elteszem nem kell ez ma, most ilyen „hangszerrel” nem játszunk.

Szerelés, csinálok egy szép hosszúelőkés felszerelést, egy karcsú Matrix horgászbot 3,3-as hosszban arra egy remek kis orsó és elkezdek kiépíteni egy etetést jó messze a tó közepére. Alapozó kosárral aromás csemegekukorica megy be, aztán giliszta felvágva és földdel bejuttatva, tehát az új etetés megvolt. Most akkor várjunk, addig is nézem online a feeder világbajnokságot Franciaországból és izgulok a fiainkért, végül is ők a legjobbak nekem mindig.

Ha van kapás, ha nincs ismétlem a bedobásokat és a vágott giliszta megy be rendületlenül, ami tetszhetett a halaknak, mert elkaszál  a botom és már fárasztok is, ez az!! Szeretem ezt az érzést. különösen ennél a botnál, a hal minden rezdülését lehet érezni, márpedig ponty van a horgon. Szákolom és nagyon örülök neki, végre elkaptam a fonalat.

Gyorsan visszaengedem a potyeszt és újra bedobok, de még csak hátra sem tudok dőlni a székben és máris befalja valami a három szál gilisztát, megint pontyfárasztás! Na kérem, ha egy üzlet beindul…

Most egy tükörponttyal hadakozom, de mivel finom a felszerelésem, szép elegáns fárasztásokból áll a horgászatom és elmondhatom nagyon élvezem. Egy fotó és mehet is vissza és már előre mosolygom, akkor most bedobom és megint nem tudok hátradőlni a székben?

Csak nem tán? Dehogynem, beérkezik a kis kosár halk csobbanással épp csak leteszem a botot a tartóra és már hajlik is a spicc majd vele együtt megszólal a finom kis Shakespeare Mach orsó fékje jelezve, fogjam már meg azt a botot! Okés, akkor rock ’n’ roll had szóljon és én pontyokat fárasztok szombat délután mosolyogva és örülök hogy ilyen napom van és nem is számolom őket, csak csalizok gilisztacsokorral majd mikor fárasztok eggyé válok a bottal és szinte megnyúlik a kezemben, ez az igazán jó életérzés…

A sokadik a ponty után összepakolok, azt hiszem elég is volt mára, no meg ha jól emlékszem a hűtőben otthon van csirkehús bepácolva grillezésre és finom bor is, ideje grillezni és koccintani!  Köszönöm Kócos tó az élménypecát, rendkívül élvezetem és fel is töltődtem, már kellett nagyon…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...