Horgászbarátok Vándorkupája a Nádasparton…

A Horgászbarátok Vándorkupája sorozat töretlenül ismétlődik minden évben, természetesen négy alkalommal hisz mind a négy résztvevő csapatnak van egy rendezői feladata. Most épp a Kárókatonák csapata szervezte nekünk  Nádaspartra a megmérettetést. Nem lesz rossz verseny, mivel nekem szívem csücske ez a víz, ráadásul Papp Gyula azt súgta, ebédre pacal pörkölt lesz!!! Ez már jó nap lesz, bármi történjék is…

 

Azért jött ám a hír, miszerint ívnak a halak és napok óta nincs kapás, de ne keseredjünk el teljesen csak megpróbáljuk kapásra bírni őket! A verseny elkezdődött, etetés bedobás, lássuk mi lesz ebből? A saját erjesztett kukoricámat most tesztelem, jócskán csúzliztam etetés gyanánt is.

Nem zavarom az etetést magam elé úszózok csak, egy dévér van az is lefordul. Akkor elő a távdobó botot és irány a távoli nádfal. Nem is kell sokat várni elhajlik a feeder és lehet érezni egyenes vonalban jön a hal, mint a nyíl és hagyja magát húzni, konkrétan: amur. Szákolva, hármas lehet remélem lesz még belőlük…

Közben Misi bácsi hozza- viszi a híreket, nem igazán van hal a pályán, nem eszik ma.. Akkor erőltetem tovább a messzi távolt, bár nincs több kapás. Ilyenkor kezdődik néha a szomszédolás és már jön is Király Laci beszélgetni, de mosolygok előre mert ilyenkor mindig történik valami… Leül Laci átbeszéljük a dolgainkat, majd elhajlik ám cefetül a feeder botom, kezdődhet  a fárasztás!

Ponty van a horgon és már oldalra elszaladva próbálom menteni a menthetőt, a nádból cibálom ki a pikkelyes bajszost. Szákolva, mehet a tartóba. Mire az egekbe tör a nap a kapások szűnnek és a törpék próbálják bizonyítani erejüket.

Elérkezik a verseny vége, lássuk mérlegelés eredményét, no meg kész van-e már az a pacal???

  1. Rohács Péter Big Fish Team

2. Major Sándor Professional Team

3. Harangi Csaba Big Fish Team

Jó kis verseny volt és a kupát letéve kezdődjön az evészet, kaja határok nélkül!!! Kedves Papp Gyula horgásztársunk!! Soha nem ettünk még ilyen finom pacal pörköltet, belefőzött füstölt bordaszéllel és füllel… Szerintem mindenki háromszor evett, már ha bírta!!

Igaza van Csányi Karcsinak mikor azt mondja, egy horgászverseny után a jó kaja megold mindent…

 

Harangi Csaba

Fotók: Barta Mihály, Fekécs Zoltán, Harangi Csaba

A régi blog ...