Sör, halak, napfény…

Elég nyomott egy kánikulaszerű időjárás köszöntött ránk. Hosszú napsütéses meleg nap következik, de bármikor jöhet egy-egy nagy zápor, amit már mostanában megtanult az ember, nem kevés esővel jár.. Változik a föld időjárása be kell ismerni, de ettől még forog tovább és a Skoda is begurul Kadarcsra. A kocsiban található barna sör és rakós bot e kettő kell nekem, de csak együtt!

 

Az eddigiekhez képest, aránylag új helyen ülök még ezt a nádfalat ezt az oldalt sosem horgásztam, de épp ideje megismerkedni mederrel, nádszállal magyarul kezdődjék a feltérképezés! A rakóst betolva 13 méterre hamar biztatónak tűnik a mélység, a barna sört megkóstolva pedig jól esik a hideg hűs karakteres íz, jó napom van máris.

Akkor hát kezdjünk, betolás és etetés, de ma kizárólag szemes takarmányt kapnak a halak, így hangos kopogós hanggal megy befelé az erjesztett kukorica az úszóhoz csúzlival. Még jobbra a nádszélhez is jó adag kukorica, hisz van elég mégiscsak saját gyártás. Ide berepül egy feeder bot, csak úgy… Ki tudja, Kadarcs mindig okoz igen szép meglepetéseket már megtanultam.

Próbálgatom a mélységet, az előke fekszik szép hosszan a horgon kukorica és várom hogy eltűnjön az úszó. Úgy is van, eltűnik, a gumi kimegy és fáraszthatom immár állva az első pontyot mára, mely a rakós boton nyújtja a gumit.  Szép pikkelyes a matracon, mehet is vissza a tóba jó kis tusakodás volt így kezdésnek.

Alig volt meg az első hal már itt is a második egy amur képében, gyorsan kapnak a halak reggel, én meg hamar szákolok.

Nagy volt a zaj odalent így a rakós elcsendül, de ebben szerepe van a szélnek is, mely már nem fúj és besimul a víz. Ilyenkor nincs kapás, nagy igazság ha nincs  szél nincs hal, ha nem mozog a víz nem hozza a kapást. Azért a feeder bot ilyenkor kisegít és a bokor alól kell kitornázni az amurt, majd egy nagyon szép pikkelyes pontyot is, működik a nád eleji etetés is nem is hittem volna feederen hogy mézeskalácsos mini bojlival húzom majd a halat, na már érdemes volt kipróbálni egy új csalit!!

Újra a rakó veszi át a szerepet és most amur jelentkezik, ízlett neki a kukorica nagyon is alig tudom kivenni a horgot.

Megint eltűnik az úszó, beemelek és esélytelenül nézem ahogy mindent visz valami a víz alatt és elemi erővel vágódik vissza Cralusso Spirit úszó majdnem darabokban… Ez kemény egy hal volt, közöm sem volt hozzá… Lehet szerelni valami erőseebbet, ez a 18/16 nem egy gyenge cucc pedig, de akkor újra tervezés!

A federre közben kárászok és keszeg jelentkeznek, mindenkinek a mézes kalácsos minibojli kell, nem is csodálkozom olyan jól eltalált illattal van készítve a kis pop-up, hogy na!

A rakós is el lesz még foglalva egy tükörponttyal és jó pár kárásszal, szép keszeggel is, akik hajlandóak voltak felvenni a kemény kukoricát.

Forró majd 30 fokos idő lett mára, a rakós bot tolás közben égeti a kezem hisz átforrósodott, a sör még reggel elfogyott, az kocsi ablakában horgász igazolvány lassan megolvadt, ideje hazamenni, ennyi volt mára.

Harangi Csaba

Fotók: Bojtor Ilona

A régi blog ...