Évgyűrűim 50 árnyalata

Hajnal van, szinte sötétség borítja a várost és én kocsit vezetek, óvatosan váltom a sebességeket mintha valamitől félnék majd megnyugszom lassan, mindössze csak 50 éves leszek, nincs miért izgulni, ez már ennyi lett… Éppen a húsért megyek amit a barátaimnak szeretnék megfőzni, no meg kedveskedni egy horgászversennyel és szép kupával nekik, szeretném ha mosolyognának és jól éreznék magukat.. Venném át a húst a boltban, de szakmáját mindig szerető fiatal hentes átnyújt egy 10 éves bort és előbb megszorítja kezem és felköszönt… Kezdődik, meglepődöm és ilyenkor mindig Apám  szavai jutnak eszembe: „Sose várj semmit, amit kapsz az élettől az magától történik…” Így van Apám, tényleg…

 Végre kint vagyunk a kis tavon és érkeznek a vendégek, egymás után kapom a gratulációkat már nevet mindenki. Be is kell ám öltözni 50 évesnek való egyenruhába, hagyom a nevetést már mindegy, jó a hangulat.

Közben Dankos Tibinek is van születésnapja és Molnár Lacinak is és én gyorsan viszont megköszöntöm őket, úgy látom kellemesen meglepődtek az ajándékomtól, de a célom ez volt, nem csak engem kell köszönteni én is akarok ilyet tenni viszont..

Sorsolás és horgászverseny következik, majdnem elfelejtettem hogy ezért gyűltünk össze, tehát peca ezerrel no meg az áldomások ivása egymás után számolatlan! Még jó hogy én is beneveztem a saját szülinapi versenyemre, pár hal után aludtam is 3 órát a versenyből kellő okkal, de legalább utána egy 50 éves horgász újra éled ám!

Végig megyek a pályán, Frici barátom pontyot is fogott a többiek apró kárászokkal viaskodnak és a pörkölt is majdnem kész, bár míg belefő a krumpli a csülök pöribe, az még időbe telik, most kell belehúzni a versenyzőknek, még van egy óra versenyből.

A versenynek vége és mérlegelés van, olyan 2-3 kilós eredményeket mutat a mérleg majd elérkezünk a pálya utolsó versenyzőjéhez, amikor is Molnár Lacikánál több mint 7 kilót is mutat a mérleg, tagadhatatlan meg van a győztesünk!!!

A HAPPY 50 KUPA győztese Molnár László!!! Ilyen kupából csak egy van és csak egyszer kerül megrendezésre ilyen verseny is életem során, hiszen csak egyszer vagyok 50 éves. Gratulálok Laci !!! Szép volt!!! Egy videó a mai szép napról:

Szeretném megköszönni minden barátomnak aki felköszöntött és mondott pár jó szót rólam, nagyon jól esett. Tényleg elértem ezt a kort és azt tudom mondani az élet megy tovább, még többet fogok horgászni és még inkább ragaszkodni a fogok az élet szépségeihez, egy jó fotóhoz, egy szép halhoz és egy felhőket átütő fénysugár látványához. Az élet az ilyen dolgokért szép és ezért kell azt csinálni amit szeretünk, akárcsak a halak a vízben, úsznak az életükért..

Harangi Csaba

A régi blog ...