Ajándék peca a Keletitől…

Éppen péntek van és bizony meló ezerrel, ilyenkor sokszor pillant az ember az órára. Néha úgy érzem ez a leghosszabb nap, pedig csak 14 óráig kell dolgozni aztán végre lehetne menni például gyors ötletnél fogva a Keleti-főcsatornára, horgászni és fotózni is egy kicsit, hátha elkezdődne már végre a tiszavirágzás itt is fotózhatnám… Talán, de azt a bizonyos időpontot eltalálni nehéz..

 

Munkaidő vége, versenyláda botzsák a kocsiban és már a parton is áll a Skoda, szinte úgy is mondhatnám hív a nagy folyó.. Egy egyszerűbb folyóvízi etetőanyag, legfeljebb három dobásnyi etetés és kezdődjék a peca, amíg fent van a nap sugara.

Egész kellemesen meglepődöm, nem törpeharcsák támadják le a felszerelésemet, de nem ám!

Itt kérem szép keszegek kapnak és igenis szákolnom kell őket, miközben csendesen kattog a Shimano orsó fékje. Nem is számítottam rá, hogy ilyen kellemes horgászat lesz a mai.

Mindössze az volt a cél, megtudjam elkezdődött-e a tiszavirágzás vagy sem… Sajnos láthatóan nem így nem készül róla fotósorozat, majd jövőre hátha sikerül eltalálni, bezzeg a Tiszán, ott aztán van virágzás…

Megint kapás bevágnék, de félúton megáll a kezemben a bot ez most nem keszeg csak úgy surran a damil jobbra!! Ponty van a horgon! Próbálom megtartani, a 16-as horognak bírnia kell, a 0,10-es előke se olyan rossz márka, a bot az egyik legjobb szerintem, akkor mi gond lehetne? Semmi és határozottan fordítom kifelé a hínárcsomóból és már sokadjára próbálom  megszákolni, végre már sikerrel. Nahát, szóval ponty állt be a keszegek közzé? Örülök..

Folytatom a pecát, miközben eltűnik a nyári meleg érzése, a fény bebújik a nádszálak közzé és kezd csípni a hideg, esteledik.

Elkezd kapni a keszegek nagyja, majd ezután elcsendesedik minden és szépen búcsúzik a folyó, kellemes pár óra örömet adva, amit köszönök…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...