Darvak a ködben…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Vasárnap van és igen lassan vezetem a kocsimat a sűrű tejszerű ködben, ahogy elnézem az órát a műszerfalon én ilyenkor már a kapást szoktam várni. Elég „késő” van számomra, de mindegy is ilyen is lehet hogy 7 óra már elmúlt, de még nem dobtam be… Az a tipikus napfelkeltét megnéző horgász vagyok, de most akkor horgászok amikor úgy van és most úgy van…

 Kadarcs te csodás, de hiányoztál már jó nézni ezt a hosszúkás tavat a maga tekintélyével együtt.  Mindenütt pára és köd és igen megkezdődött a daruk vonulása, hallatszik a hangjuk és a ködön keresztül suhannak rendületlenül, hogy Hortobágyon egy kicsit megpihenjenek, mint mindig a Kadarcs fölött átrepülve.

Akkor hát peca egy hosszú előkés és egy method kezdésnek, vagy csak azért így mert ez van a botzsákban… A hosszú előke nem akar működni, hiába rakom az anyaghoz az élőket, sehogy sem akar sikerülni, néhány kishal jelentkezik alig látható kápással.

Akkor talán egy kis csemege kukorica? Az sem kell, finomítok novemberre tekintettel, de semmit nem érek el vele, majd ezenközben lekapja a methodos botomat valami a tartóról és elkapom, ez izgalmas volt. Jól megy a ponty bár egyre aggasztóbb hogy felcsúszott a method kosár az egekbe!! Ott kalimpál két méterre a haltól a főzsinóron, ebből gond lesz még kiveri a horgot a halból, csak meg kellett idéznem mint egy varázsló, már ki is akad. A szép tükörponty elegánsan elköszön.

Elriadhattak a halak, több kapás nincs így kicsit rakózok, nem igazán etetek mással csak élő anyaggal, de látható, érezhető erre a távra nem jönnek ki a halak.

Akkor legyen method módszer és Szilasi Tomi etetője amit a napokban küldött , mellesleg az elment hal is erre kíváncsiskodott a kosár fölé. Végre történik valami mert nemes egyszerűséggel lepattan a könnyű feeder bot a tartóról és már fárasztok is egy tükörponty a bűnös. Egész jól húznak ezek a halacskák ebben a hideg vízben.

Okés akkor ezt fogom csinálni, vissza ugyanoda és már egy pikkelyes pontyom van, ő is jól hajlítja a botot csak úgy szákfejből fotózóm, a derekam nem igen örül neki ha leugrálok a ládáról, de most ez nem számít, a peca fontosabb.

Még egy ifjú tükörponty tart nekem erődemonstrációt, őt is szákolom és nagyon örülök ennyire kapástalan időszakban lehetett megoldást találni halfogásra.

Még két jó hal hajlítja el a botot, de mindketten lefordulnak némi tusakodás után. A szél megfordul és az összes eddigi kapásidőszak egy nagy csenddé alakul. Kicsit várok aztán megértem már nincs több kapás, de mosolyogva pakolok mert akkor is fogtam halat és nagyon szép természeti képeket is fotóztam ma.

Apropó Szilasi Tomi, nem tudom mit kaptam ajándékba tőled, de nagyon köszönöm az bizony etető a javából!!!

Harangi Csaba

A régi blog ...