Szeles szombati feederezés

Valahova menni kellene, de nem messze hisz nem akarok csak egy kicsit kikapcsolódni és aztán pihenni otthon és kiolvadni. Közel van a Kócos tó majdnem 5 perc alatt odaér a Skoda, szóval ezt megjegyzem, ilyen közel lakok már, csak hát az a fene nagy tájékozódó képességem, az semmit nem változott.

 

Köszönök a kis büfébe és bepakolom a cuccaim, jó messze húzom a ládát, egyedül akarok lenni. Sikerül a tó végébe eljutni, lássuk mik a lehetőségek mára? Egy bot akkor method kosárral szerelt cucc, lebegő pellettel szerelve, egy hosszú előkésre meg beetetek főtt kukorica és csemege keverékével, hátha erre tévedne egy ponty a kárászok között..

Az első fél óra mozdulatlanságra ítél engem, de nem bánom jó így kapástalanul üldögélni a ládán és a gondolatok szárnyalnak messzi és még messzebb… Próbálom magam értékelni, de sosem adok jó osztályzatot magamnak az élet iskolájában, be is fejezem ezt az önostorozást és inkább az első kapást reagálom le végre egy tükörponty képében. Történt valami, kicsit felmelegedtem ebben a szélben a ponty pedig gyorsan úszik tova.

Akkor hát kezdődik a kapás, a hosszú előkés felszerelés alig akar működni, talán ha egy csonti hosszában feltűzve megfelel a halaknak, de ettől több semmiképp sem, szóval kínlódós rendesen, hisz nem esznek ma… Azért a kis keszegek tiszteletüket teszik páran.

A fix method felszerelés, az bizony adja a pontyokat, de persze csak az apraját, mégis örülök neki, néhányat lefotózok csak úgy telefonnal.

Még a Nikont is otthon hagytam, ma csak a megnyugvás és kiegyensúlyozottság elérése a cél, semmiféle teszt vagy cikkírás nem jár a fejemben, ma nem… Szép lassan halanként feltöltődöm, a Kócos tó csak úgy önti az energiát belém, mire viharossá alakul a szél én is viharosan erős emberi lénnyé alakulok.

Délutánra már kicsit hidegebb lesz a kelleténél és elindulok haza. Lassan vége ennek az évnek és valahogy felgyorsult ez az esztendő már, villámgyorsan telik. Pillanatok alatt karácsony lesz és máris 2018-at fogunk írni. Talán fogok még pár halat idén és talán sikerül pontyokat is fogni decemberben és jövőre majd kezdődhet az új év. Magától repül az idő pedig én nem is sietek, csak az idő visz magával.

 

Harangi Csaba

A régi blog ...