Szelek szárnyán Rakacán..

Az idei évben is megrendezésre került  a Team Rakaca Feeder Kupa, így 2016 után már másodjára egy év kihagyás után, újfent részt veszek rajta. Persze azért ez most olyan családi kirándulás is Ildivel, kikapcsolódunk elég fárasztó egy munkatempónk van mindkettőnknek, ideje feltöltődni.

 

Már pénteken megérkeztünk és készülhetett a haverokkal a csülökpörkölt, versenyhorgász módra. Kellemes evészet vette kezdetét, bár jó páran egy nap edzést már tudhattak a hátuk mögött és komoly tapasztalatokkal várták a szombati tréninget. Mi is elkezdtük Ildivel, elégedett voltam a halállománnyal akár még meglepetéshalak is jöttek, például nekem két folyami harcsa is tiszteletét tette.

A nagy szél azért rendesen kínozta az embert, szembeszéllel dobálni, a kapást villámgyorsan észrevenni, megakasztani, leakasztani és gyorsan újradobni, aki ezt a képletet jól tudja csinálni több százszor és még a hal is beállt az etetésre, nos az esélyes a kupára.  Gyakoroltunk, gyakoroltunk és majd meglátjuk… A Kedvesemnek is lett váltva napijegy így aztán átélhette az edzés élményeit, úgy láttam a versenyláda is a kedvenc horgászeszközei közzé tartozik ezek után, öröm volt nézni ahogy a keszegeket fogta, úgy látom jól megy a tanítás, mert a tanítvány mindent megjegyez.. Kérem, egy finomszerelékes horgásszal több van hazánkban.

Azt azért el kell mondanom, hogy a Rakacán feljövő napot nézni hajnalban megfizethetetlen élmény. Nem először teszem, de talán nincs is két egyforma napfelkelte, mindegyik más és mindig gyönyörű, különösen ha kéz a kézben állsz ott, azzal kit szeretsz.  

Eljött a megmérettetés ideje vasárnap és igen neves versenyzőkből álló csapat gyűlt itt össze, mit ne mondjak napfelkelte fotózásból érkezünk és épp Erdei Attila készíti elő a csalikat a versenyre, ettől jobb kézfogás nem is lehetett volna vasárnap reggel.

A versenyen igen komoly a szervezőmunka, szigorú limitellenőrzés és felszerelés ellenőrzés volt, ami dicséretes pontosan így kell ezt, hisz vártam is az ellenőröket, hogy átnézzék a vedremet. Kezdődhetett a verseny, bár ott az A szektor eleje nem is igazán akarta mutatni a halas arcát igencsak keresnem kellett a halat, de a közepe felé szektornak szépen növekedett halmennyiség a B és C irányába.

Mire vége lett a versenynek elkészült az ebéd is, a fáradt versenyzők megérdemelték szerintem mindenkinek kikezdte a tenyerét a botnyél a sok ki és bedobástól.

Lássuk az összetett eredményeket:

  1. Sólyom László

2. Kálló Kornél

3. Angyal István

 

Mindenkinek gratulálok és jövőre ugyanitt Rakacán!!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...