Mentősök között (páros horgászverseny)

Talán két hónappal ezelőtt megszólalt a telefonom a kezemben és egy mentős ismerős hívott fel Takács Zsolti. Kíváncsian vettem fel, egykori garázsszomszédom testvére akit jó horgászként ismertem meg és hallgattam szavait. A Hajdúböszörményi Mentő Alapítvány páros horgászversenyt rendez a balmazújvárosi Kemencés tavon és szabály szerint egy mentős mellett egy külsős is lehet a csapat tagja. Ott helyünk, azonnal igent mondtam, hisz egy felelősségteljes szakma hőseivel fogok együtt horgászni akik igen sokszor életeket mentenek, nem kérdés a részvétel!

 

Emlékezetemben egy sok kishalas kárászos tóra emlékszem, azt hiszem egyszer egy versenyt nyertem is itt, meglátjuk. Szerettem volna edzeni is menni, mégiscsak verseny lesz ott 7 órán keresztül, kellene egy terv azért fejben, de sajnos semmilyen friss használható információ nem volt, de idő sem edzeni…

Mindegy viszek spiccbotokat, rakóst és feedert is, de még egy matchbot is kell, végül pedig megállapíthattam az összes horgászcucc a kocsiban van, hányszor jártam már így… Alig várom a hajnalt és keltem a Kedvesem, aki mint mindig jön velem majd, de mire berohanok a házba csak fekve találom, vérnyomás probléma, szív probléma, igencsak megijedek. Ilyenkor mindent elfelejt az ember, pokolba pecával… Nagy nehezen megbeszéljük, induljak mert a csapat összes etetőanyagja nálam van és mi lesz így a versennyel, addig is telefonon tartjuk a kapcsolatot a fiaim meg itthon vannak, tudnak segíteni nincs egyedül Ildim, bár a kocsit vezetve elindul egy nagy könnycsepp, mennyire hiányzik Istenem…

Azért is megmutatjuk, mert nincs itt Ildikó azért is keményen megnyomjuk ezt a pecát, felpörget a sok rakódó gond és már cipeljük is a 10-es helyre a motyóinkat, nem kevés az biztos. Kezdődik, de nagyon kishalas a pálya sok kárásszal, az első óra tapogatózásról megoldáskeresésről szól, nem az igazi. Bezzeg másutt van aztán ponty bőven büszkék is rá versenyzők megtudjuk, hisz ide hallatszik.

Akkor újratervezés Takács-Harangi Team fújjanak más szelek a parton, spiccbotra fel, kishalazunk a verseny végéig!! Csináljuk is sikerrel, míg az első mérési szakaszban 3,5 kiló halunk volt a második mérésnél több mint hét kilót csengetünk ki a vízből és a harmadik helyre feljövünk, miközben mindenki pontyozik, kivétel mi! Persze mindig telefon haza és délutánra végre egy boldog mosolygós hangot hallok a telefon végén, jól van a Kedvesem, innentől nem lehet megállítani bennünket, de nem ám! Még Zsolt fog egy szép pikkelyes pontyot is és a fogásunk mennyisége csak nő és nő, azt hiszem vezetünk!!

Vége a versenynek, de nem hagyják hogy megnézzem a jegyzőkönyvet így csak titkon mosolygok, de szerintem nyertünk, vagyis a dobogó az biztos kell hogy legyen. Fáradtan cipeljük a sok felszerelést a több mint 30 fokos kánikulai melegben és mire megérkezünk pont bemondják a nevünket, hisz nyertünk!!

1. hely Takács Zsolt - Harangi Csaba

2. hely Bereczki Roland -  Molnár Gyula

3. hely Rákos Tibor - Nagy Tamás

Nem volt rossz ötlet több mint 20 kilónyi kárászt kifogni spiccbottal az biztos. Megesszük az ebédet Zsolti még egy alkoholmentes sörrel megmenti az életem és irány haza, ez egy jó verseny volt és legközelebb is jövünk, ezzel a felállással.

 

Harangi Csaba

A régi blog ...