Rendkívüli esemény, horgászattal fűszerezve…

Írta: Harangi Csaba Nyomtatás E-mail

Valahogy feszülten ülök az autóban, izgulok, ideges vagyok, nem is tudom milyen ember vagyok ma, pedig a csontik, pinkik élnek, etetőanyag van, botok a csomagtartóban vannak, mégis valahogy más ez a nap.. Hangonyba megyünk, a legszebb horgásztó partjára és ott akarunk egymás mellett állni Ildikómmal a parton, egy bizonyos okból…

 

Már eltelt egy csomó idő és még most sem ért oda Skoda, mindenütt útépítések vannak a forgalom irányítva mi pedig igyekeznénk nagyon is Hangonyba. Megszólal a telefonon némi egyeztetés a Hangonyi horgásztó partjáról, miszerint megtudjuk a vőlegény és a menyasszony nélkül nem kezdik el az esküvőt. Na egész megkönnyebbülten nézünk egymásra Ildivel mint menyasszony és vőlegény, még szerencse, akkor megvár bennünket a hivatalos anyakönyvvezető a parton..

Kedves Olvasó semmi gond, természetesen lesz horgászat a cikkben, csak előbb életem párját elveszem feleségül a horgásztó partján majd ennek ünneplése horgászat formájában fog történni néminemű ruhacsere után. Én így képzeltem el 51 évesen az esküvőnket, ilyen horgászosan, „természetközelisen” és most jön a valóság.

Megmondom őszintén, amióta járni tudok horgászom és az egész életem is a horgászat és a természet szeretete így ha ennyi évesen találkozok valakivel, akit annyira szeretek hogy le szeretném élni vele az életem, akkor úgy történjen a házasság ahogy megálmodtuk, íme hát a mi beteljesült álmunk. Mindketten horgászok vagyunk, így horgászni jöttünk Hangonyba, de akkor legyen előbb az esküvő, addig a pontyok várjanak csak.

A csodálatos Hangony a legszebb arcát mutatja ma, ragyogóan süt a nap és mi ketten csak állunk közvetlenül a parton és az anyakönyvvezető beszél hozzánk. Azok az emberek állnak mellettünk, akik a családtagjaink és mosolyogva néznek bennünket, itt most ma a természet alkotta csodás hegyek közzé ékelődött tó partján kell kimondani azokat a bűvös szavakat. Mikor eljön a kérdés pillanata egy-egy ponty felugrik a behajló fák rejteke alatt, mintha csak gratulálni akarnának nekünk. Elhangzik kétszer az igen és megtörtént az amit szerettünk volna, most és mindörökké…

Persze koccintás pezsgővel és már keverem is az etetőanyagot hiszen horgászni fogunk, azért előbb utóbb a szép ruhámat is le kell cserélnem, tényleg furcsán nézhetek ki etetőanyagos kézzel ingben pantallóban.. A halak kapnak mi pedig jól érezzük magunkat, kárászok és keszegek jelentkeznek először de szeretnénk a bajszos pontyokat is látni és idővel ők is megjelennek. Izgalmas fárasztás veszi kezdetét nekem, ami jó hosszan tart akárhogy is van most épp a legkisebb horog van felrakva a és igen gyenge monofil előke röviden, esélytelennek érzem a helyzetet, pont ilyen halra nem számítottam..

A Feleségem mellém áll a merítővel és várjuk a megfelelő pillanatot, de csak hosszú kirohanások jönnek egymás után, nem fárad a hal.  Végre egy levegővétel, kicsit megbódul ezután egy jó szákolás, majd azonnal szakad a rövid vékony előke, de ponty a szákban pont jókor! Leírhatatlan az örömöm, valahogy úgy feltette pontot a napra, hogy csak na!

Ildi is vár egy jó pontyra, de megérkezik egy igen komoly eső nem győzünk menekülni a filagóriába. Szép ez a tó így eső közben is, legalább felfrissülünk tőle igazi eső illat lesz és csak nevetünk mindenen.

Esőnek vége peca tovább most már egy új csalival hátha végre eljön egy jó izmos ponty arra. Ahogy a szállás felől sétálok a domboldalon látom ám az én feleségem kezében a Serie Walter Szupenova igencsak hajlik! Megyek segíteni és újra itt egy jó ponty a horgon, de láthatóan jól megtanulta a fárasztás fortélyait Ildi mert jól kezeli halat, szákban is van, még egy pont az I-re mára.

Most, hogy itt egybekeltünk a parton és horgásztunk és jól éreztük magunkat ez a Hangonyi tavon nem is tudott volna létrejönni egy nagyszerű ember nélkül, őt pedig úgy hívják Balázs Zoltán a tó tulajdonosa!

Tisztelt Zoli!

Én és a Feleségem és az egész Családunk nevében had köszönjük meg, hogy megengedted életünk legfontosabb pillanatát végrehajtani itt Hangonyban a tó partján. Szerettük volna nagyon, előre eljöttünk ide és elmondtuk neked mi az álmunk, te pedig hagytad hogy teljesüljön. Rendkívül nagy örömhöz és egy életre szóló élményhez jutattál minket, amit soha nem fogunk elfelejteni. Igyekszünk többször menni hozzád nem csak a házassági évfordulónkon, de ha megkérdi valaki hol volt az esküvőnk, mi bátran a mondjuk a Hangonyi tó partján szikrázó napsütésben, ugráló pontyok között…

 

Harangi Csaba és Hűse Ildikó

Fotókat készítette: Harangi Dominik

A régi blog ...