Novemberi kikapcsolódás

Egy ideje nem horgásztam már, így természetes hogy hiányzik, különösképpen azért is mert néhány új horgászbot is be lett szerezve, ezeket bizony mindenképp szeretném kipróbálni, úgymond élesben. November közepe van és még elviselhető napos-felhős időjárás lesz, se fagy se hó szóval minden együttáll a jó pecához, a Skoda pedig gurul a Kócos tóhoz.

 

A kis tóhoz megyek, teljesen minimál felszerelés a versenyláda otthon maradt, mindössze csak ami kellhet az van nálam. Lássuk csak a tervet mint mindig, ami össze szokott állni fejben, ami aztán természetesen felborul jó néhány újratervezés tarkítja  napot.

Most akkor az új By Döme Pro method bot nevétől teljesen eltérően hosszúelőkézni fog, az Eurohold Champion picker pedig methodozik oldalra jobbra. Természetesen lehetett volna fordítva is a szerelés, de ismerem ezt a kis tavat és hideg van már, a hosszú előke ilyenkor tarol és a fehér feederbotot akarom sokat használni, kipróbálás gyanánt hiszen sosem volt még by Döme botom honnan tudjam milyen is… Mindössze Frici barátom ajánlására mertem megvenni, ha ő azt mondja hogy jó bot, akkor érdemes odafigyelni arra amit mond.

A kis picker eldobva jobbra halkeresés céljából, de sokáig is kerestem míg valaki eladta használtan nekem. Ez bizony a picker botok között kiemelkedően jó bot, néhány embernek lehet eldugva a pincében  vagy a sarokban porosodva, de úgy tartom mindig vannak régi legendák amiket nem gyártanak, nos ez az.

Akkor lássuk az új botot, árcímkét letépni, vászontokot nagy ívben félrehajítani és itt a bot. Előbb egy nagyobb alig súlyozott kosárral beetetek 7 dobásnyi elég lesz alapnak. Jól meg kell húzni a bot nyelét dobáskor az eddigi botjaimhoz képest, de csak odaesik az a kosár ahova kell, még szokom a karakterisztikáját, most 35 méterre akasztottam ki klipszet és 3,3-as bot van nálam.

Elhajlik végre a piros-fehér spicc és lehet fárasztani a kispontyot, nagy örömömre tényleg élvezetes a fárasztás a bottal. Szóval megtartjuk a botot, azt hiszem befér a többi márka mellé, hisz mi is van itthon: Serie Walter Szupernovák, EA Trinityk, Tarbucco Stillwaterek, most akkor beáll közéjül egy By Döme bot is. Tény és való az előbb felsorolt márkák botjai feszesek és gyorsak, ez bot azokhoz képest más karakterisztikájú, nincs felgyorsítva az akciója, de pont ettől szép a parabola akció.

Elkezdődik a nagyüzem az etetés beérik, november közepe ide-vagy oda, állandóan kapás van a hosszú előkés hófehéren csillogó, immár teljesen koszos horgászboton. Pinki csokor kell nekik és néha elkezdenek finomodni a kapások és nem ülnek a bevágások, ilyenkor az apró horogra hosszában kerül fel a pinki és akad minden bevágás, halat azt nem is vesztek.

 Ja majd elfelejtettem itt nézve a már etetőanyagos, aromás, maszatos botot, a szépségről pár szót! Feleségem is finomszerelékes horgász, hisz én tanítottam első látásra megtetszett neki a bot, magyarul ott kézben tartva a nappaliban eladta magát a bot, lett mondva nekem „megengedem hogy használd” , tehát ez a bot egy Nőnek is teszik! Most Ildi botjával horgászok…

A kis picker is elhajlik, szintén ponty nyargal ma víz alatt és belépek a gumicsizmával a vízbe és a sekélyesben akasztom ki a horgot és máris úszhatnak tova. Így legalább nem sérülnek meg és maradnak lételemükben tovább.

Kell játszani az aromákkal bőven, néha még a kezem színe is megváltozik olyan intenzív egyik-másik aroma. Szerencsére van hatásuk és terem egy-két kárász és ponty is a methodon.

Élvezem a pecát nagyon és ez most kellett is a sok feszültség szépen eltávozik a láthatatlan lomtárba és visszatérek a jelenbe.

Indulás haza, botok a kocsiban az etetőanyag elfogyott a gyomrom már korog is, el is felejtkeztem az evésről és a legfontosabb, hogy ideje átkarolni az én gyönyörű Ildikómat…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...