Egy széllel bélelt nap…

A kocsiban minden bepakolva, de most jobban nyomom a gázt, mert végre elkészült az új horgász székem és nagyon kíváncsi vagyok, ja és tényleg azt össze is kell koszolni. Látóképre megyek, szerencsére minden rendben nem kell sokat várni a halőrháznál, már válogathatok is a helyek közül.

 

A számítógép szerint alig fúj ma a szél, ezzel ellentétben rendesen megmutatja az erejét, nem baj attól még peca az lesz. Előbb a Benke-féle feeder fotel felállítása következik, pillanatok alatt kész és nagyon elégedett vagyok, kényelmes és áll a parton mint a cövek.

Akkor horgásszunk is, a távolságok már előre be lettek lőve ilyenkor én inkább már a halakkal szeretek foglakozni. Most gilisztával fogok csalizni, csak maradjunk a régi hagyományos dolgoknál, gyerekkoromban sem volt másképp. Az alapozó kosaram eltűnt már egy hónapja, legfeljebb a kiskosárral dobok nyolcat elég lesz ebben a hideg tavaszban ennyi csalogatni. Aprított gilisztát rakok a kosárba is nem csak horogra és elkezdődik a peca.

A kapások nehezen akartak beindulni, de aztán felgyorsultak az események egész jó kis peca kerekedett ki belőle. Néhány halig a giliszta kell a horogra, ezután kicsit megsértődnek és nem akarnak kapni, majd pinki csokorral vigasztalódnak és újra felgyorsulnak a kapások, sok esetben le sem ér a horog a mederre.

 Szóval a horgásznak kell alakítania ma magát a keszegekhez és így kell követni az ízlésüket, de mindez csak délig volt igaz, majd jött a nagy talány, nem kapnak a halak… Erősen variáltam a hosszú előkés felszereléseimet, már három bot volt elővéve és cserélgettem őket, kevés sikerrel. Hosszabb előke, rövidebb előke, nagy horog, kis horog, legvékonyabb előke stb..  Lassan káosz a fejembe, de lehet csak nincs étvágyuk…

Akkor előveszek egy karcsú method pecára alkalmas botot, kimérem pontosan az eddig meghorgászott távot, amit minden dobásom által hajnal óta etetek és apró pelletet teszek a csalitüskére, majd a 30 grammos kosár csobban a vízben. Ennyi halak, nem kaptok, így én inkább kacsazsíros kenyeret eszek és kényelmesen elnyújtózok az új fotelben, jól érzem magam.

Benke Mester Úr, szép munka nagyon, nem tudom eléggé megköszönni a BENKEFOTELT!!! Mindössze csak szerettem volna kacsazsíros kenyeret enni, de azt félre kell hajítani, mert megy a bot majdcsak! Szép keszegek jelentkeznek számolatlanul a szépen kialakított etetésemre, method kosárral, kis horoggal, kis pellettel ráhorgászva élményszerű keszegezésben van részem.

Az óra mutatóját nem tudom figyelni, megtömöm a kosarat bedobok, majd merítem a zsinórt és feszítem kicsit várok majd elhajlik a Matrix pálca és tekerem a következő keszeget. Nagyon élvezetes a Látóképi víztározón finom method felszereléssel keszegeket fogni, pedig nem is így kezdődött a napom.

 Feltett szándékom volt hosszúelőkével és gilisztával horgászni és ezt művelni egész nap. Persze ha versenyző lennék és edzenék csakis ezt csinálnám, de mivel nem versenyzek csak azért járok horgászni mert szeretek, akár módszert is válthatok, amint tettem is. Ja és nagyon bejött, még annál is jobban.

Az éhség marja a gyomrom, az etetőanyag is fogytán így megiszom az utolsó korty forró teát és bepakolok a kocsiba, ez egy pazar peca volt…

Köszi Látó, megleptél!

 

Harangi Csaba

A régi blog ...