Ez itt nem a reklám helye, de a színe sárga-fekete…

Már nem is egyszer eszembe jutott ebben az évben, hogy talán még egyszer csak kellene egy új versenyládát vennem. Na, nem azért mert baj volt az előzővel, csak van ez így egy horgász életében, amikor elhatározza, hogy kell egy másik, csak így röviden. Kínálat mindenütt, de Olaszország és Franciaország két-két márkával erősen mutatta magát, tehát négy választásom volt… Nem könnyű…

 

Természetes dolog, hogy számít az ár, én sem tartozom azon emberek közzé, ahol nem számítana, nagyon is hogy igen. Próbáltam összerakosgatni a tartozékok árát, a láda árával, de mindig lelombozódtam a végére, nehezen ment a döntés… Én például nagyon szeretek rakózni, tehát kell nekem rakóstartó középre, de még pipa is a kis hálónak, csak hogy az alapoknál kezdjük. Feederezni is szeretek, de ez legyen a legkevesebb bármikor tudok keszegezni pörgősen, ha van feederkar, ha nincs,  a ládán kézben van a keszegező pálcám és valami alátámasztja, nem gond megoldani. Ugyanez a helyzet a matchbotnál is, az sem gond rárakom a középső rakós tartóra és probléma megoldva.

Kaptam egy kitűnő és egyben megfelelő ajánlatot egy jó Tubertini King Box ládára, ami négylábú!!! Hamar lesöpörte kinézetével, robosztusságával és kiegészítők sokaságával a többi ajánlatot. Ez kell nekem, nem baj ha négylábú, mint nekem el lett mondva meg sem fog rezdülni a parton és észre sem veszem, hogy két lábbal kevesebb van rajta. Hazánk egyik legjobb feeder horgásza Kálló Kornél, ha ő azt mondta jó a láda, akkor az úgy is van… Nekem ennyi infó elég.

Lássuk mit kap egy horgász a legújabb Tubertini ládától? Haladjunk felülről lefelé és nézzük csak mi van a plüss huzatos zselés ülőfelület alatt?

Egyből egy sor létra rakózáshoz ez a ládával együtt, eleve ajándék. Örültem is nagyon, be is raktam párat a sajátokból, hisz már indulnák is rakózni!!

Menjünk eggyel lejjebb, itt már egy mélyebb modul van, ebben aztán minden szükséges egyéb dolog elfér és elmondható szükség is van rá.

Gondolná az olvasó hogy vége a moduloknak? Na nem ott még nem tartunk. Újfent egy létrás modul rengeteg ajándék létrával, természetesen.

Akkor most már vége volna a tárolóknak? Csak gondolja a horgász, van itt még mit nyitni kérem. Kivehető koffer is jár hozzá, akár láda nélkül is elindulhatunk a kofferral egy minimál pecára, csak nyugodtan, minden elfér benne ami kellhet.

Akkor néhány különlegesség, amit a Tubertini cég ad a horgásznak, meglepetés gyanánt, ha eddig nem lett volna elég. Az egyik hátsó lábba ernyőt lehet dugni, ami jobban tarja bármely ernyő tartónál, egy ilyen applikáció be van építve a lábba. Köszönet, remek…

A tartozékokat csak felülről lehet rádugni a lábra? Ugyan, dehogy… Simán oldalról ráugrasztjuk a pipát és már rögzíthetem is így:

A robusztus rácsba még haltartó is van beépítve, mely kivehető így verseny után igen gyorsan le tudunk mérlegelni gond nélkül.

Természetesen az oldalsó rakós tartó görgős, akár a feeder bot végét is alátámaszthatja, univerzálisan használhatjuk bármire. A versenyláda lábai karmosak, tehát még megcsúszni sem tudnak a parton, ami a legfontosabb tulajdonság.

A négy lába a ládának azért is elég, mert egy robosztus sín van beépítve és nem is engedi ezen eszköz, hogy ládánk labilis legyen, különösen hogy lehet fixálni a lábrácsot egy-egy rögzítő csavarral.

Azért valljuk meg őszintén, mi horgászok, hogy sosincs elég fiók a ládánkon… Ugye? Erre a kitűnő ládára jutott négy is a mágneszáras kisfiókból, ami bizony elég!

Most jön a lényeg, jól lehet pontyozni a ládáról és őszintén szólva nem szívesen szoktam leszállni róla este… Ez jó láda, tényleg…

 

Harangi Csaba

A régi blog ...