Versenyládáról jelentem: Megyei Csapatbajnokság történései

Igazán különleges helyszínt kapott idén a Hajdú-Bihar Megyei Csapatbajnokság, hiszen a Balmazújváros mellett található Sziki tó adott otthont a rendezvénynek. Igazából az tudta meg, hogy milyen jó választás volt ez a helyszín, aki kijött ide edzeni… Bizony azt is mondhatnám, egész nap tolnám a rakót, annyira élveztem a sok szép keszeget és a gumi nyúlását.

 

Edzések felkészülések zajlottak és 12 csapat nevezett megyénkből erre az eseményre, amikor is 3 fő felnőtt és egy ifi alkotja a csapatot. A sorsolás profi módon volt megoldva, az igazságosság égisze alatt egy sorsolási rács került kihúzásra, mely elosztotta a csapatot szektoronként megfelelő eltolódással a szélekhez képest, méghozzá úgy hogy senki ne legyen indokolatlanul nagy előnyben a másik csapathoz képest.

A felkészülési idő elég volt, a limit ellenőrzés természetesen megint volt és láthatóan mindig is lesz a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség versenyein. Tízkor lendültek be a rakósok, de innen már őszintén szólva csak magamról tudok beszélni, hisz ilyenkor a versenyző bezárkózik és próbálja jól művelni a pecát és én is itt ülök versenyzőként épp a Tati Carp Team-et képviselve a csapatunkkal: Fekécs Zoli, Fekécs Kitti, Dudás Imi és én.

Iszonyat erős több mint 30 kilométeres szél nyargal a pusztában és ezt én is megkapom kellő ijedtséget okozva magamnak, hisz nem hogy belekap a rakósba a szél, de nekem is fordulnom kell a bottal, ha nem akarom eltörni, de nem akarom.. Harmadik betolásra sikerül eltalálni egy olyan pozíciót, amikor az ívbe hajlott rakóst kicsit vízbe tolva talán horgászni is lehet. Bal bicepsz dolgozik mint egy edzőteremben, jobb kéz ellent tart és talán lássunk kapást is? Igen tényleg az is kell, de már nyúlik is a gumi, kezdődik.. Keserves birkózás kezdődik a széllel, feladni ezt a módszert nem akarom, hisz az etetés kész a hal ott van, ha ebből kiszállok matchbotozni, eddigi munkám feleslegessé válhat, szóval végig csinálom ha törik, ha szakad… Azért ne törjön, erős pontyos rakósom van, ez szélben nem előny, hát még amikor csalit kell vezetni!

Alakul ez, némi csali mozgatásra reagálnak a keszegek, persze nem zabálnak és a kapás is alig látható, de van hal, csak kicsik. Azért a balos szomszédtól jobb vagyok, majd végig kell néznem, ahogy a balos szomszéd hármas amurt zsákmányol. Mindegy ettől szép a verseny horgászat, hisz mindig történik valami, például Olaszországban ott küzd az EB a válogatottunk, úgy hogy 9.helyen álltak tegnap! Legyen nekik érem ezt kívánom, még ha lehetetlennek tűnik is, de olyan szót nem ismer egy magyar versenyhorgász.

Egymás után ugranak be a versenyen a bónusz halak és kezd átrendeződni a mezőny. Szabó Norbi ütemesen fogta a darabos keszegeket és megérkezett egy szép jó ötös ponty, azt hiszem látom ki lesz az egyes a  B szektorban. Mindjárt vége, de még egy keszeget kiszánkáztatok, majd megállapítom a bal kezem izma mondhatni „bedurrant”  és iszonyat fáj. Na majd holnap az izomláz, az lesz az igazi! Közben az okos telefon okosan jelzi, hazánk EB bronzot horgászott, lehetetlen helyzetből és állásból!!

Lássuk az végeredményeket:

EREDMÉNYEK:

  1. Derecskei Sporthorgász Egyesület
         11pont 57600gr

2.Álomhal Horgász Egyesület    15 pont 47200gr

3.Top-Fish Sporthorgász Egyesüle17pont 37600gr

Megyei egyéni Ifi bajnok: Jenei Dániel (Álomhal HE)

A kupák kiosztásra kerültek, majd egy finom ebéd lekötötte a fáradt horgászok figyelmét. Mi is elégedetten ültünk egymás mellett és örömmel konstatáltuk, ebben az erős mezőnyben 7. helyen zárt csapatunk. Még készítünk egy verseny utáni csapatfotót, mert hát az kell amúgy meg nekem ez a legjobb csapat ma:

A régi blog ...